top of page

Demir Döküm Tava
Kullanılmadan Önce

Kullanım aşamasına geçmeden önce paylaşmak istediğimiz
birkaç bilgi var.

Vulom Gerçek Döküm Tava ve Deri Tutacak

DIŞ YÜZEY

Ürettiğimiz Demir Döküm Tava modelleri büyük ölçüde el yapımıdır. Bu da her bir ürünün kendine özgü yapmakta.

Demir dökümün doğası gereği yüzeyi pürüzlüdür. Kullandığımız kalıplama ve kumlama tekniği ile ürünlerin yüzeylerini optimum seviyede pürüzsüz hale getiriyoruz.

 
İÇ YÜZEY

Tavalarımızın iç yüzeyleri maksimum yapışmazlık kazanması için özel işleme tabi tutulmuştur.

Pürüzsüz bir yüzeye sahip olan pişirme yüzeyi kullanıma bağlı olarak dalgalı ve yanık karamelize bir renk alabilir.

Bu normaldir. Herhangi bir İlave işleme gerek olmadan ürününüzü kullanmaya devam edebilirsiniz..

Yüzeydeki yağ tabakası zamanla kalınlaştıkça kararmalar artacak, bununla birlikte pişirme performansı ve lezzet de artacaktır.


İLK KULLANIM

İlk kullanımda kırmızı veya beyaz et, sosis, peynir, yumurta, domates gibi ürünler pişirmeyiniz. Bunlar ve özellikle asitli ürünler ürünün kaplamasına zarar verecektir.

İlk pişirmede nispeten yağlı yiyecekler veya yağda kızartılacak yiyecekler tercih edilmeli.

Ürünün üzerindeki yağ katmanları sağlamlaştıktan sonra ilave yağ eklemeden dilediğiniz yiyeceği pişirebilirsiniz.

 
DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

Gerçek Demir Döküm Tava ve Tencere yüksek ısılara ulaşır ve bu ısıyı muhafaza eder. Pişirme esnasında veya ateşten aldıktan sonra kulpu dahil ürünün herhangi bir noktasına çıplak el ile dokunmayınız.

Ani ısı değişimlerinden kaçının. Sıcak tavayı suya tutmayın, soğuk zemine koymayın. Bu tür ısı değişimleri ürünün yapısını bozacaktır.

Düşürmeyin. Demir Döküm Tava doğası gereği ağırdır. Düştüğü zaman size, zemine ve ürüne zarar gelebilir. Mutlaka iki elinizle tutarak taşıyın.

bottom of page