top of page

Demir Döküm Tava ile
Nasıl Pişirilir

İşte birkaç pratik bilgi.

Çeşitli kullanım örnekleri için TARİFLER sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Ekşi mayalı ekmek hamuru

Demir Döküm Tava geç ısınır geç soğur. Bu iki süreç arasındaki zamanda da ısıyı mükemmel şekilde tutar.

Pişirme aşamasına geçmeden önce tavayı orta ateşteki ocakta bir süre ısıtın (Ortalama 5 dakika).

Emin olmak için su testi uygulayabilirsiniz. Birkaç damla duyu tavanın üzerine damlatın. Eğer  damlalar zıplayarak buharlaşıyor ise yeterli ısıya ulaşmıştır.

Diğer ürünlere göre (aliminyum, çelik, bakır, teflon kaplama ürünler, vb..) daha yüksek ısılara ulaşacağı ve bu ısıyı muahafaza edeceği için dumanlama oranı da yüksek olacaktır.

Telaşlanmayın, yağ ve ürünü ekleme arasındaki süreyi kısa tutun. Böylece yağın yanmasını ve dumanlamasını engellemiş olacaksınız.

Et mühürleme için tavayı güzelce ısıtın. Etin her bir yüzünü tercihe göre 2-3 dakika arası mühürleyin. Demir döküm Tava et mühürlemede kullanılan en başarılı pişirme gerecidir.

bottom of page