top of page

SSS

  • KAPLAMASIZ // HAM DEMİR veya SEASONED // YAĞ KAPLAMA Tava ne demek..?
    Kaplamasız tava üzerinde Endüstriyel yani Teflon, Granit, Emaye, vb gibi bir kaplama bulunmayan ürünlerdir. Seasoned veya Yağ Kaplama olarak bilinen ürünler de bu kategoridedir.
  • Seasoning / Yağ Kaplama İşlemi Nedir..?
    Yağ Kaplama işlemi tavanın üzerinde fırınlama yöntemi ile koruyucu tabaka oluşturma işlemidir. Üzerine yağ sürülen tava 250 derece fırında en az 1 saat tavlanır. Bu şekilde yağ ve ısı tepkimeye girerek polimerize olur ve dayanıklı ve doğal bir kaplama oluşur. Bu yöntem ile tavanın oksijen ve nem ile teması kesilir ve ürünler paslanmadan korunmuş olur. Ürün üzerine kaç kat Seasoning işlemi uygulandı ise tava o kadar dayanıklıdır.
  • Seasoning / Yağ Kaplama Uygulanmamış Tava Kullanılabilir mi..?
    Hayır. Demir Döküm Tavalar ham haliyle kullanılamaz. Bu şekilde kullanıldığı takdirde ürün çok hızlı oksidasyona uğrar ve oluşan küf/pas yemeklerinize karışır. Ayrıca demir elementi yoğun şekilde yemeklere geçer ve ağır bir metalik tat bırakır.
  • Seasoned / Yağ Kaplama Ürünler Neden Ömürlüktür..?
    Tavanız kırılmadığı sürece her ne olursa olsun yıllarca hatta nesillerce kullanılabilir. Kaplamanın kalkması, tavanın paslanması gibi durumlarda evde uygulanabilecek birkaç basit işlem ile tavanızı ilk günkü haline döndürebilirsiniz.
  • Hangi Yağlar Kullanılabilir..?
    Sadece bitkisel yağlar Seasoning işlemi için uygundur. Ancak her bitkisel yağ değil. Dumanlama noktası düşük yağlar Seasoning için kullanılamaz. Örnek: Zeytinyağı. Evde yapılacak uygulama için en uygun yağ Ayçiçek Yağıdır. Benzer yapıda olan Kanola Yağı da tercih edilebilir.
  • VULOM Seasoning Oil kullanmam şart mıdır..?
    Hayır. Uygun bir bitkisel yağ da kullanılabilir. Ancak en sağlam kaplama Seasoning işlemi için VULOM Seasoning Oil ürününü tercih edebilirsiniz. Bu sayede ürünlerimize özgü Metalik Bronz rengini de elde edebilirsiniz. Diğer yağlar ile yapılacak kaplama işleminde tavanın rengi siyah olacaktır. Ancak bu durum kullanıma engel değildir.
  • Her Kullanım Sonrası Yağ Kaplamalı mıyım..?
    Evet. Teleşlanmayın kullanım sonrası kaplama çok basittir ve zaman almaz. Yağ Kaplama işlemi iki türlüdür: Birincisi ürünü sıfırlamak için uygulanacak Seasoning işlemi. Bu işlemde fırınlamak zorunludur. İkincisi ise her kullanımdan sonra temizlik ve kurulama aşamalarının tamamlanmasının hemen ardından çok az bir yağ ile ürün üzerinde ince bir tabaka oluşturulmasıdır. İlave bir işleme gerek yoktur. Sonrasında ürününüzü özel çantasında muhafaza edebilirsiniz.
  • Asit Bazlı Yiyecekler Yağ Kaplamaya Zarar Verir mi..?
    Evet. Domates gibi sulu ve asidik gıdalar kaplamanın incelmesine / kalkmasına neden olabilir. Bu nedenle ürün belli bir süre kullanıldıktan ve üzerindeki kaplama iyice güçlendikten sonra bu tür gıdaların kullanılmasını tavsiye ederiz. Çok sık olmamak koşuluyla.
  • Tava Yüzeyinde Dalgalanmalar, Siyah Lekeler Oluştu. Sorun mu Var..?"
    Hayır. Bu durum gayet normal. Tavanızı kullanmaya devam ettikçe kaplaması güçlenecektir; ancak aynı seviyede kaplamanın formu ve görüntüsü de değişecektir. Alttaki açık gri renkli ham demir tabaka görünmediği sürece sorun yoktur.
  • Emaye Kaplama Nedir..?
    Teknik Özellikler Girilecek
  • Emaye Kaplama ve Yağ Kaplama Farkı Nedir..?
    Farklar girilecek
bottom of page