top of page

CINNAMON ROLLS

Tarçınlı Rulolar… Tarçınlı kahverengi şeker dolgusu ile doldurulmuş ve ortasına damlayan ve her lokmayı ıslatan vanilyalı krem ​​​​peynir sırıyla kaplanmış büyük, kabarık MÜKEMMEL tarçınlı rulolara merhaba deyin. Çay veya kahveyle uyumu ile damaklarınızı şenlendirecek bu meşhur lezzeti sizler için Vulom Demir Döküm Tavamızda denedik.  İşte tüm püf noktalarıyla Cinnamon Rolls tarifi…


Püf Noktolar

Hamurun güzel mayalanma için güneş gören bir cam kenarını ya da biraz ılık hale getirilmiş fırın içini tercih edebilirsiniz.


Granülün daha koyu yoğun bir krema kıvamında olması için sütü azaltabilirsiniz.


Granülü sıcakken ekleyin, ancak çok sıcak olmasın. Eğer rulolar çok sıcakken granülü eklerseniz, erir. Eğer çörekler çok soğuk olursa granül yayılmaz ve donar.




Malzemeler

Rulo Çörek Hamuru İçin

½ su bardağı ılık süt

2 çay kaşığı kuru maya

2,5 yemek kaşağı toz şeker

3 – 4 su bardağı un ( kullandığınız una göre değişiklik gösterebilir)

120 gr soğuk tereyağı

2 adet yumurta

½ çay kaşığı tuz

 Tarçınlı Şeker Harcı İçin

½ su bardağı toz esmer şeker

1,5 yemek kaşığı toz tarçın

3 yemek kaşığı oda tereyağı


Üzeri İçin Rulo Çörek Granülü

3 yemek kaşığı labne peynir

3 yemek kaşığı pudra şekeri

3 yemek kaşığı süt

1 paket vanilya ve ya vanilya özütü


Hazırlanışı

Öncelikle ılık süte mayayı ve şekeri ekleyip 5 ila 10 dk arası mayanın aktifleşmesi için bekliyoruz.

Aktif hale gelen mayayı derin bir yoğurma kabına alıp hamur için gerekli olan tüm malzemeleri alıp iyice yoğuruyoruz.

Hamurumuz hafif yumuşak ele yapışmayan bir kıvamda aldığında üzerine streç film çekip 1 saat mayalandırıyoruz.

Mayalanan hamuru tekrar tezgaha alıp biraz yoğuruyoruz. Tezgâha ve hamura bir miktar un serpip hamuru 35*50 boyutlarında açıyoruz.

35*50 boyutlarında açtığımız hamurun üzerine oda sıcaklığında olan 3 yemek kaşığ tereyağını her yerine sürüyoruz.

Ardından bir kapta karıştırdığımız toz esmer şekeri ve toz tarçını hamurun üzerine eşit bir şekilde serpiyoruz.

Hamuru rulo şeklinde sarıp yaklaşık 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz.

Vulom Demir Döküm Tavanıza aralarında çok az boşluk kalacak şekilde dizip ortalama 20 dakika daha mayalanması için bekletiyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika arası pişmeye bırakıyoruz.

Bu sırada granülümüzü hazır hale getiriyoruz. Granül listesinde bulunan tüm malzemeleri bir blender yardımıyla iyice karıştırıyoruz ve  sıvı kremamsı bir kıvam aldığında hazır hale gelmiş olan granülümüzü fırından çıkan çöreklerimizin üzerine döküp servis edebilirsiniz.

_____________________________________________________________________


Afiyetle...

21 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page