top of page

Portakallı Islak Kek

Güncelleme tarihi: 3 May

VULOM LOTUS Emaye Kaplı Demir Döküm Tava

ile

Portakallı Islak Kek

5-6 Kişilik Pişirme Süresi 1 saat


Kış aylarının vazgeçilmezi, vitamin deposu portakalın enfes lezzetini taşıyan bu kek tarifi, çay saatlerinize eşlik edecek ve sizi tatlı bir keyfe sürükleyecek. Kolay yapımı ve muhteşem tadıyla bu tarifeyi mutlaka denemelisiniz! Haydi mutfağa... :)

 


Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

1 su bardağı portakal suyu

2 adet portakal kabuğu rendesi

1 paket kabartma tozu

½ çay kaşığı karbonat

2 su bardağı un

1 tutam tuz

 

Keki ıslatmak için;

1,5 su bardağı portakal suyu

1 adet portakal kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı şeker


Yapılışı:


Fırını 180°C'ye ısıtın ve Vulom Lotus Emaya Kaplı Döküm Tavanızı yağlayın veya yağlı kağıt serin.

Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Üzerine şekeri ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Eritilmiş tereyağı, portakal rendesi ve taze portakal suyunu ekleyip karıştırın.

Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu ekleyin. Karışım homojen olana kadar çırpın.

Hazırladığınız kek karışımını döküm tavanıza dökün.

Önceden ısıtılmış fırında, kürdan temiz çıkana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin.

Kek pişerken, ıslatmak için portakal suyu ve şekerini bir tavada karıştırın.

Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.  

Kek fırından çıktıktan sonra, sıcak kekin üzerine hazırladığınız portakal suyu karışımını dökün.

Keki soğumaya bırakın.

Tamamen soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Not: Döküm tavanız çok ısınmış olacağı için fırından çıkartırken dikkatli olmalısınız.

 

Afiyet olsun!



 

 

 

91 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page