top of page

Elmalı Turta Tarifi

Güncelleme tarihi: 26 Haz 2023

Elmalı turtanın tarihçesi 13. yüzyıllara kadar uzanmaktadır. En eski basılı tarifin İngilizlerden geldiği düşünülmektedir. 14.yüzyılda şekerin zor bulunması ve pahalı olması nedeniyle bu dönemdeki turtalar şeker içermez. Amerika’ya ise 16. yüzyılda İngiliz kolonileri tarafından gelen bu lezzet 18. yüzyıldan bu yana Amerika’da da popüler olmuştur. Yüzyıllardır ününden hiçbir şey kaybetmeyen bu lezzet, nefis tart hamurunun içine saklanmış dilim dilim lezzetli elmalar, tarçın, ceviz, pudra şekeri ile tatlandırılır ve genellikle klasik servis şekli olan “à la Mode” tarzında – üzerinde bir top dondurma ya da krema ile servis edilir. Akşama çayın yanına lezzet şöleni varrr. Hadi mutfağa…


Vulom Core Seasoned Yağ Kaplama Demir Döküm Tava içinde elmalı turta
Kıtır Kıtır Elmalı Turta Tarifi

Amerikan Mutfağı 5 - 6 kişilik Pişirme Süresi 1 saat


Amerikan elmalı turtasının bazı özelliklerini ortaya çıkarmakta fayda var. Birincisi, turtayı ince ve kıtır kıtır yapmak için, hamuru hazırlarken iki tür yağ kullanın: tereyağı (zengin bir tat sağlar) ve margarin (kalıp halini verir). İkinci olarak, en az iki çeşit elma kullanılmalı. İşte Kıtır Kıtır Elmalı Turta Tarifi.

 

Malzeme Listeniz


Hamur için;


100 gr küp küp doğranmış soğuk tereyağı

50 gr küp küp doğranmış soğuk margarin

2 su bardağı un

½ su bardağı pudra şekeri

5 – 6 yemek kaşığı soğuk su


İç Harcı için;


3 – 4 adet kırmızı – yeşil karışık elma

½ su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı limon suyu

2 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tarçın

İsteğe bağlı yarım çay kaşığı hindistan cevizi ilave edebilirsiniz.


1. Adım: Hemen Başlayalım

  • Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.

  • Derin bir kasenin içerisine un ve pudra şekerini koyup karıştırın

  • Küp küp doğranmış soğuk tereyağını ve margarini bu karışımın içine ekleyin

  • Parmak uçlarınızla hamuru karıştırmaya başlayın

  • Kırıntı halinde bir hamur elde ettiğiniz zaman tarifteki miktar kadar suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun 2 – 3 dk sonra yoğun bir hamur kıvamına gelecektir.

  • Hamuru biri büyük bir küçük olacak şekilde iki parçaya bölün streçleyin buzdolabında 30 - 40 dk dinlendirin

  • Daha sonra elmaları küp küp doğrayın

  • Limon suyunu ilave edip karıştırın

  • Ardından un, şeker ve tarçını ekleyip tekrar karıştırın

  • Dinlendirdiğiniz hamurun büyük olan kısmını buzdolabından çıkartıp iki yağlı kağıt arasına alın

  • Vulom Demir Döküm Tava iç ölçüsüne göre merdane ya da oklava yardımıyla hamurunuzu genişletin.


2. Adım: Haydi Pişirelim.

  • Vulom Demir Döküm Tava tabanına yağlı kağıt serin ve genişletmiş olduğunuz hamuru tavanızın üstüne alın.

  • Hamurun üzerine iç dolgu malzemesini yerleştirip kaşık yardımıyla üzerine düzeltin.

  • Buzdolabında olan küçük hamur parçasını da iki yağlı kağıt arasına alıp aynı genişlikte açıp tavanızın üzerine yerleştirin.

  • Hamurların kenarlarını birbirine hafifçe bastırarak içe doğru kıvırın

  • Buhar çıkışı için hamurun üstüne bıçak yardımıyla geniş bir artı veya çarpı işareti çizin.

  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

 

Afiyetle...




242 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page