top of page

Ratatouille Tarifi

Güncelleme tarihi: 26 Haz 2023

Ratatouille her ne kadar bizim aklımızda animasyon filmi olarak kalsa da Fransa’nın yoksul olduğu dönemlerde keşfettiği bir sebze yemeğidir ve geleneksel yemekleri haline gelmiştir. Sağlıklı, hafif ve bir o kadar da lezzetli bir yemek olan Ratatouille sıra sıra dizilmiş sebzelerin uyumlu görüntüsüyle sofralarınızı süsleyecek. İşte enfes Ratatouille tarifi. Hadi mutfağa…


Vulom Core Seasoned Yağ Kaplama Demir Döküm Tava içine dizilmiş çiğ sebzeler ve yanında kırmızı, yeşil, sarı dolmalık biberler.

Fransız Mutfağı 3 - 4 kişilik Pişirme Süresi 1 saat


 

Malzeme Listeniz


2 adet patlıcan

2 adet kabak

2 – 3 adet domates


Sosu için


3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

2 adet kırmızı kapya biber

2 adet dometes

2 – 3 diş sarımsak

Tuz

Kekik

Karabiber


1. Adım: Hemen Başlayalım


Patlıcan, kabak ve dom atesleri eşit büyüklükte yuvarlak şekilde kesin

Vulom Demir Döküm Tava'da zeytinyağını biraz ısıtın

Küp küp doğranmış soğan ve kapya biberi ekleyip kontrollü bir şekilde soteleyin

Ardından ezilmiş sarımsakları, rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyin.

5 dakika daha pişirdikten sonra sosu ocaktan alın


2. Adım: Tarifiniz için gereken sayıda adım ekleyin.


Doğradığınız sebzeleri boşluk kalmayacak şekilde dairesel olarak tavanıza dizin

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınınızda ilk 20 dakika alüminyum folyo ile ağzı kapalı olacak şekilde pişirin ardından folyoyu çıkarın 20 dakika daha pişirin

Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynir ekleyerek servis edebilirsiniz

 

Afiyetle...

161 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page