Ratatouille her ne kadar bizim aklımızda animasyon filmi olarak kalsa da Fransa’nın yoksul olduğu dönemlerde keşfettiği bir sebze yemeğidir ve geleneksel yemekleri haline gelmiştir. Sağlıklı, hafif ve bir o kadar da lezzetli bir yemek olan Ratatouille sıra sıra dizilmiş sebzelerin uyumlu görüntüsüyle sofralarınızı süsleyecek. İşte enfes Ratatouille tarifi. Hadi mutfağa…
Fransız Mutfağı 3 - 4 kişilik Pişirme Süresi 1 saat
Malzeme Listeniz
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 – 3 adet domates
Sosu için
3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet dometes
2 – 3 diş sarımsak
Tuz
Kekik
Karabiber
1. Adım: Hemen Başlayalım
Patlıcan, kabak ve dom atesleri eşit büyüklükte yuvarlak şekilde kesin
Vulom Demir Döküm Tava'da zeytinyağını biraz ısıtın
Küp küp doğranmış soğan ve kapya biberi ekleyip kontrollü bir şekilde soteleyin
Ardından ezilmiş sarımsakları, rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyin.
5 dakika daha pişirdikten sonra sosu ocaktan alın
2. Adım: Tarifiniz için gereken sayıda adım ekleyin.
Doğradığınız sebzeleri boşluk kalmayacak şekilde dairesel olarak tavanıza dizin
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınınızda ilk 20 dakika alüminyum folyo ile ağzı kapalı olacak şekilde pişirin ardından folyoyu çıkarın 20 dakika daha pişirin
Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynir ekleyerek servis edebilirsiniz
Afiyetle...
コメント